Oppo annoncerer den ultimative hakkemorder: en selfie-cam under skærmen – My Blog
Home » Old Tech » Oppo annoncerer den ultimative hakkemorder: en selfie-cam under skærmen

Oppo annoncerer den ultimative hakkemorder: en selfie-cam under skærmen

Smarttelefoner er i en gal strejf for at udrydde bezels og hak, og allerede i år har vi set pop-up-selfies og vende bagerste cams og hole-punch-skærme. Men nu viser Oppo, hvad der kan være den hellige gral af hakkemordere: et kamera under skærmen.

Den Kina-baserede smartphone-producent afslørede teknologien i MWC Shanghai, men det kommer med nogle alvorlige advarsler. For det første er det dybest set et proof-of-concept, så det er ikke tilgængeligt på en telefon endnu, og Oppo har ikke givet en tidsramme for, hvornår det vil være. For det andet kræver det tunge løft bag kulisserne.

På grund af den iboende kvalitetshit med et kamera, der er placeret under en skærm, siger Oppo, at det er udviklet algoritmer til fjernelse af dis, HDR og hvidbalance for at skabe en selfie-cam “, der konkurrerer med de nuværende smartphones på markedet i dag.” Det er ikke meget overbevisende, men Oppo har masser af tid til at finpudse og forfine sin computermodel, da intet andet firma har annonceret et kamera i displayet.

Oppo sagde, at teknologien “bruger et tilpasset kameramodul, et forbedret gennemskinneligt panelmateriale kombineret med avancerede behandlingsalgoritmer til at tage levende billeder uden et hak eller motoriseret kamera.” Det betyder, at Oppo kan designe en telefon med en ægte kant-til-kant-skærm, noget der hidtil har undgået smartphone-producenter.

Dette er ikke første gang i år, at Oppo afslører gennembrudsteknologi. På MWC Barcelona i februar viste virksomheden et kamera med 10X tabsfri zoom ved hjælp af et 8,6 mm trippelkamera-system, der inkluderer et 48MP hovedlinse og et 120-graders ultrabredt linse sammen med et 160 mm zoomobjektiv. Denne teknologi landede i Oppo Reno-telefon der begyndte forsendelse i maj.

Mens et under-skærmkamera løser det, der uden tvivl er den største hindring for at fjerne hakket, er der stadig spørgsmålet om nærheds- og omgivelseslys-sensorer samt ansigtsgenkendelsessensorer til sikker biometri.

Men det er alle ting, der kan løses ned ad linjen. For tiden er vi så meget tættere på at fjerne hak en gang for alle, og Pixel 3 XL hatere overalt kan begynde at glæde sig.

Bemærk: Når du køber noget efter at have klikket på links i vores artikler, tjener vi muligvis en lille provision. Læs vores politik for tilknyttet link for flere detaljer.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *