Designguru Jony Ive forlader Apple – My Blog
Home » Old Tech » Designguru Jony Ive forlader Apple

Designguru Jony Ive forlader Apple

Apple meddelte torsdag, at Sir Jony Ive, virksomhedens Chief Design Officer, forlader virksomheden. Ive vil danne sit eget designfirma, hvoraf Apple vil være en klient.

”Efter næsten 30 år og utallige projekter er jeg mest stolt over det varige arbejde, vi har gjort for at skabe et designteam, en proces og en kultur hos Apple, der er uden peer,” sagde Ive i en erklæring frigivet af Apple. “I dag er det stærkere, mere levende og mere talentfuld end på noget tidspunkt i Apples historie,”

Ledende Apples designteam nu er Evans Hankey, vice president for Industrial Design, og Alan Dye, vicepræsident for Human Interface Design. Begge rapporterer til Apple COO Jeff Williams.

“Jony er en enestående figur i designverdenen, og hans rolle i Apples genoplivning kan ikke overdrives, fra 1998’s banebrydende iMac til iPhone og den enestående ambition fra Apple Park, hvor han for nylig har lagt så meget af sin energi og pleje,” sagde Apple CEO Tim Cook. ”Apple vil fortsætte med at drage fordel af Jonys talenter ved at arbejde direkte med ham på eksklusive projekter og gennem det igangværende arbejde i det strålende og lidenskabelige designteam, han har opbygget. Efter så mange år, der har arbejdet tæt sammen, er jeg glad for, at vores forhold fortsætter med at udvikle sig, og jeg ser frem til at arbejde med Jony længe ind i fremtiden. ”

I de tidlige 1990’ere var Apple en kunde hos Tangerine, og Ive, en medarbejder hos Tangerine, arbejdede på design til Apples PowerBook. Ive forlod Tangerine og sluttede sig til Apple i 1992 og arbejdede på anden generation af Newton og MessagePad 110. Et par år senere kom Ive til at lede Apples designteam og skabe en række ikoniske designs, såsom iMac, iPod , og hans største hit, iPhone.

Ive har modtaget flere udmærkelser og priser gennem hele sin karriere. Han modtog designmuseets design af året-prisen, RSA Benjamin Franklin-medaljen, National Design Award og mange andre. Han har modtaget æresgrader fra Royal Academy of Engineering, Rhode Island School of Design, Royal College of Art, University of Cambridge, University of Oxford og Northumbria University. Ive har over 5.000 patenter.

Bemærk: Når du køber noget efter at have klikket på links i vores artikler, tjener vi muligvis en lille provision. Læs vores politik for tilknyttet link for flere detaljer.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *