Raspberry Pi 4s nye USB-C-opladning fungerer ikke med nogle USB-C-opladere – My Blog
Home » Old Tech » Raspberry Pi 4s nye USB-C-opladning fungerer ikke med nogle USB-C-opladere

Raspberry Pi 4s nye USB-C-opladning fungerer ikke med nogle USB-C-opladere

Raspberry Pi 4 blev lanceret i slutningen af ​​juni, og som sædvanligt er det en stor opgradering i forhold til den tidligere model, der pakker mere RAM, nok grafik hestekræfter til at køre et par 4K-skærme og USB-C opladning i stedet for mikro-USB. Men der er et problem: USB-C-opladningen fungerer ikke med nogle USB-C-opladere.

Kompatibilitetslempe er ikke noget nyt med USB-C, men i dette tilfælde ligger problemet hos Pi. Som først beskrevet af Tyler Ward bruger Raspberry Pi 4 “forkert detekteringskredsløb på Pi-enden af ​​USB-forbindelsen.” Mikro-pc’en på $ 35 deler en enkelt modstand til to af USB-C-portens ben, mens den officielle USB-C-specifikation opfordrer til, at hver pin skal få en egen modstand. Dette ikke-kompatible design bryder funktionaliteten med mere kraftfulde “e-markerede” kabler, såsom USB-C opladere, der leveres med Apples MacBooks og nogle Windows 10-bærbare computere.

Raspberry Pi 4 registrerer e-mærkede kabler som tilbehør til lydadapter i stedet for en oplader og nægter at bruge dem til at tænde tavlen. USB-C-problemer er ikke et uhørt problem, da Nintendo Switch også pakker en ikke-standard USB-C-port, der ikke fungerer med alle kabler, og tidlige telefoner og laptops udstyret med USB-C-opladning kunne stegt ved slyngelkabler.

raspberrypi4twoscreensh Hindbær Pi

Google-ingeniør Ben Leung, en USB-C-ekspert-skråstreg-vigilante kendt for at udråbe dårlige implementeringer, har vejes i emnet:

”I stedet for at forsøge at komme med et klogt kredsløb, skulle hardware-designere simpelthen kopier figuren fra USB-C Specifikationen nøjagtigt. Figuren 4–9, som jeg offentliggjorde ovenfor, er ikke blot en grov retningslinje for en måde at fremstille en USB-C-stik på. Det er faktisk normative, hvilket betyder obligatorisk, krævet af specifikationen for at kalde dit system en kompatibel USB-C strømforsyning. Bare kopier det. ”

Leung siger også, at Raspberry Pi-teamet skal have testet e-mærkede kabler, før de sendes på tavlen, da MacBook-opladere ikke er en sjældenhed. ”Raspberry Pi, du kan gøre det bedre,” bønfaldt han. “Jeg opfordrer dig til at rette dit design så hurtigt som muligt, så du kan være USB-C-kompatibel.”

hindbær pi oplader Raspberry Pi Foundation
Den officielle Raspberry Pi USB-C oplader skal fungere fint.

Heldigvis lyder det som om korrektion allerede findes i værkerne. Pi medskaber Eben Upton fortalte Tech Republic at han forventer ”dette vil blive løst i en fremtidig bestyrelsesrevision” og en talsmand for Pi bekræftet overfor Ars Technica at en kortrevision med en kompatibel USB-C opladningsport skal rulles ud i de “næste par måneder.”

Hvis du allerede har købt en Raspberry Pi 4, kan du løse problemet med opladningen ved ikke at bruge et e-markeret kabel. Valgmuligheder inkluderer brug af en USB-C telefonoplader eller afhentning den officielle Raspberry Pi USB-C strømforsyning til $ 8. Det er en skam, at et så stort stykke sæt lider under et så let undgået problem, men dette er ikke verdens ende.

Bemærk: Når du køber noget efter at have klikket på links i vores artikler, tjener vi muligvis en lille provision. Læs vores politik for tilknyttet link for flere detaljer.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *