Hvorfor din næste smarte pære muligvis har Bluetooth indeni – My Blog
Home » Old Tech » Hvorfor din næste smarte pære muligvis har Bluetooth indeni

Hvorfor din næste smarte pære muligvis har Bluetooth indeni

Bluetooth er muligvis ikke den første trådløse teknologi, der kommer til at tænke på, når det kommer til at tage ansvar for dine smarte pærer, men det kan være ved at ændre sig.

Selvom den trådløse Zigbee-standard traditionelt har styret rosten, når det kommer til trådløse smartpæreprotokoller, ser Bluetooth ud til at vinde fart.

En analytikerrapport, der for nylig blev fremhævet af Bluetooth SIG (Special Interest Group), projekterer, at forsendelser af Bluetooth-udstyrede boligbelysningsprodukter tages op til firedobling i de næste fem år. Derefter blev der i sidste måneds meddelelse om, at Signifys Philips Hue-smartpærer skifter til en ny chip, der indeholder begge Bluetooth og Zigbee-radioer, en udvikling med potentielt spilændrede konsekvenser på det smarte belysningsmarked, fordi det eliminerer behovet for et centralt knudepunkt.

Parringen af ​​Zigbee og Bluetooth i nye Philips Hue-smarte pærer kan være et tegn på en komplementær fremfor konkurrencedygtig fremtid for disse trådløse protokoller, og det er en god nyhed for shoppere.

Zigbee vs. Bluetooth? Ikke nødvendigvis

Indtil nu stod forbrugere over for et vanskeligt valg, når de vælger en smart pære: magtfulde funktioner med et dyrere udlæg eller en lettere, billigere opsætning med afdækkede muligheder.

Tag Zigbee, en smart-home-protokol, der tilbyder en bred grad af kontrol over dine smarte lys, så du kan sætte dem på en tidsplan, tænde og slukke dem, når du er ude af huset, og endda forbinde dem til andre smarte enheder. Ulempen: Zigbee-protokollen kræver en broenhed til at forbinde dine pærer til dit Wi-FI-netværk, og en Zigbee-bro sætter dig tilbage $ 50 eller mere.

Bluetooth giver i mellemtiden et lokkende valg, når det kommer til smarte pærer, hovedsageligt fordi Bluetooth-aktiverede smarte pærer ikke har brug for en bro, og de kræver ikke meget i vejen for opsætning. Bare fyr en smartphone-app op, så er du klar til at slå kontakterne på dine nye smarte pærer. På den anden side skal du være i samme rum (generelt set) for at kontrollere en smart pære via Bluetooth, og du vil glemme muligheden for at forbinde dem til sensorer eller andre lignende smart enheder.

(Smarte pærer, der forbinder direkte til dit Wi-Fi-netværk er også en ting, selvom LIFX og TP-Link er de eneste firmaer med store navne, der fremstiller dem, og ingen af ​​dem kan matche bredden og dybden i Philips Hue-økosystemet.)

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *